RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Бої під Дебальцеве: ОБСЄ дала свої дані

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що на Луганському напрямку українські військові та проросійські бойовики 29 червня висунули вперед свої сили і техніку.

"Вчора група наших спостерігачів у районі Дебальцеве і східніше – у Луганському, весь день чула обстріл. Ми не змогли здійснити незалежну перевірку, але спостерігачі доповідали, що особовий склад і техніка висунулися вперед", - сказав він на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

У зв'язку з цим Хуг закликав сторони відвести сили, що "зменшить ймовірність боїв". Він також повідомив, що спостерігачі зафіксували 29 червня велику кількість вибухів.

"За доповідями зі Світлодарська та Дебальцеве. Ми звикли до того, що обстріли зазвичай мали місце вночі, але вчора ситуація була інша. Спостерігачі фіксували вибухи вдень, між 14:00 і 16:00 вони чули 160 вибухів", - розповів заступник голови СММ ОБСЄ.

За його словами, в середу вранці фотокамери в Широкіно зафіксували 19 вибухів, після яких одразу були 20 пострілів з РСЗВ, випущених у 2 км на північний схід від цього населеного пункту.

Хуг зазначив, що, за даними СЦКК, станом на вечір 29 червня сили АТО понесли втрати – 13 поранених і 2 убитих.

"Ситуація розвивається стрімко, я не можу поки що робити якісь висновки", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", відомі українські блогери і журналісти розповіли суперечливу інформацію про нібито просування сил АТО під Дебальцеве.