RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо про захоплення бойовиками ДНР офісу української енергокомпанії

Група бойовиків самопроголошеної ДНР 30 червня захопила в окупованій Горлівці Донецької області приміщення державного підприємства "Укренерго".

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"За неофіційною інформацією, ця акція здійснена на виконання розпорядження керівництва окупаційної влади про націоналізацію об`єктів енергетики, що належать Україні", – зазначили в "Укренерго".

Згідно з ним, 1 липня керівники Донбаської енергосистеми не були допущені на робочі місця, виконання вказівок законного керівництва блокується озброєними особами, що знаходяться в приміщенні.

Також підкреслюється, що технічний персонал середньої ланки примушують писати заяви про перехід до штату створеного сепаратистами підприємства електромереж та виконувати вказівки його керівництва.

"Такі незаконні дії є грубим порушенням Мінських угод, законодавства України та прав її громадян", – підкреслюють в "Укренерго".

На думку держпідприємства, усунення від керівництва кваліфікованих фахівців, які здійснювали управління такими високотехнологічними процесами як диспетчеризація і експлуатація магістральних електромереж та заміна їх не підготовленими для виконання цих функцій людьми, загрожує сталій роботі ОЕС України і, перш за все, надійності енергопостачання споживачів окупованої території Донбасу.

Як повідомляв "Апостроф", в ході дискусії на переговорах у Мінську представники України змусили переговірників від бойовиків відхреститися від так званого "закону про націоналізацію українського майна", прийнятого бойовиками на окупованому Донбасі.