RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Стало відомо про проблеми з новими бронекатерами, випущеними на заводі Порошенка

Два новітніх українських бронекатери "Гюрза-М", побудовані заводом "Ленінська кузня", акціонером якого є президент України Петро Порошенко, не будуть прийняті до складу флоту в День військово-морських сил України 3 липня.

Про це повідомляє український сайт Думская.

Відзначається, що два бронекатери фактично 8 місяців проходять випробування на одеському судноремонтному заводі.

Як пишуть ЗМІ, бронекатер U-174 отримав назву "Бердянськ", а U-175 — "Аккерман".

За інформацією журналістів, під час випробувань та стрільб були виявлені численні недоробки в конструкції бронекатерів, тому ВМС не можуть взяти їх на озброєння в такому вигляді. Підкреслюється, що на даний момент випробування припинені для усунення прорахунків.

Бронекатери призначені для несення бойового чергування в прибережній морській зоні: патрулювання, охорона водних рубежів, боротьба із малорозмірними судами противника, захист берегових стаціонарних і плавучих гідротехнічних об'єктів і споруд, сприяння десантним і прикордонним груп, забезпечення безпеки мореплавства, а також сприяння у питаннях розвідки, доставки і постачання.

Довжина бронекатери "Гюрза-М" становить 23,7 метра, висота - 4,8 метра, водотоннажність - 50,7 тонн. Судно здатне розвивати швидкість до 25 вузлів з екіпажем до п'яти чоловік на борту. Дальність ходу - до 700 миль, автономність - п'ять діб. Катер має на озброєнні два дистанційно керованих бойових модулів Катран-М з автоматичної гармати калібру 30 мм, гранатометом калібру 30 мм та кулеметом калібру 7,62 мм.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді минулого року в Києві спустили на воду бронекатер Гюрза-М".