RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: з'явилися апокаліптичні фото селища Широкіно

В мережі опублікували фотографії прийшов в запустіння з-за обстрілу селища Широкіно в Донецькій області.

Фотографії опубліковані виданням "Петро і Мазепа".

"Проходжу біля мосту і заглиблююся в населений пункт. Все, що мене оточує, – це навіть не кинуте селище. Це якась декорація до постапокаліптичного фільму. Незважаючи на сонячний день, все навколишнє виглядає похмуро. Природа швидко відвойовує кинуте Широкіно у людей. Вже зараз в деяких дворах трава і бур'ян вросли по груди. Акуратні галявини багатих будинків вже давно нагадують городи ледачого фермера", - розповідає фотограф.

"По дорогах рідко проїжджають автомобілі патрулів. Звичний помах рукою і повторний жест з проїжджаючого авто. Йду далі, фотографуючи будинки. Це селище не було бідним. Тут жило багато багатих людей. Для частини маріупольців будинок у такому прибережному селищі був показником статусу і важковтілюваною мрією. Зараз ці будинки, на які були витрачені багато років і праці, безлико дивляться вибитими вікнами на порожні вулиці. Деякі з них зайнялися вогнем після потрапляння артилерії. І, судячи з їхнього зовнішнього вигляду, гасити їх було тоді нікому", - продовжує він.

"Акуратно крокуючи по дворах, в повній тиші і самоті, відчуваєш всім єством дисонанс. Маріуполь на відстані кількох десятків кілометрів від цього апокаліпсису. Нова ескалація конфлікту – і всі ті тисячі снарядів, що прилетіли в Широкіно, знищуючи все в надії зачепити і українських бійців можуть обрушитися і на Маріуполь. Але в Маріуполі зараз спека, на вулицях продається квас в бочках, люди в легкому одязі йдуть на пляжі, місто цвіте рекламними плакатами, на яких черговий культурний захід... А буквально поруч з ним в прибережному містечку серед зруйнованих будівель несуть свою службу морпіхи і "азовці", постійно шерстять населений пункт на випадок проникнення ДРГ", - каже фотограф.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео спорожнілого під "керівництвом" ДНР окупованого Донецька.