RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

З'явилися імена і фото італійських бойовиків на Донбасі

Італійське видання Foreign Fighter Italiani опублікувало статтю про велику групу італійських найманців, які воюють на окупованому Донбасі на боці бойовиків.

Переклад статті опубліковано на сайті міжнародної волонтерської організації Inform Napalm.

Далі наводимо перекладений текст статті.

Андреа Палмер з італійського міста Лукка, що ховається від поліції в Італії, лідер групи "Бульдог"-Lucca-Ультрас, має судимості за злочинну змову і насильство, а також термін за побиття прихильника лівого руху. Вважає себе фашистом. З кінця 2014 року значиться в лавах ДНР і зазначає у численних інтерв'ю, що відчуває себе як удома в оточенні "справжніх фашистів". Одне з перших своїх інтерв'ю він дав Ірині Осиповій (імовірно, дочка російського генконсула в Італії, організатор численних акцій на підтримку Москви).

Масимільяно Каваллері, позивний "Спартак", народився в Брешії 11.09.1984, очевидно неофашистських політичних поглядів, воює в Луганську, фіксувався і в Донецьку. В інтерв'ю зазначає, що брав участь в боях за Донецький аеропорт.

Габріеле Карругаті, позивний "Архангел", уродженець Варезе, має політичні зв'язки з Північною лігою (Lega Nord) Сальвіні. Його мати Сільвана Марін — секретар Північної ліги в Кайраті. Один з перших італійців, які разом з Массіміліано Каваллери брали участь у боях на Донбасі вже в 2014 році.

Катальдо Антоніо, родом з Кьюзано-ді-Сан-Доменіко провінції Авелліно. Воював на Донбасі як найманець. Після того, як закінчився термін його контракту, він був вивезений через Росію і Гельсінкі. Звідти, можливо, був відправлений у Сирії на нову роботу. Снайпер по професії, в одному з інтерв'ю зазначає: "Я починав з навчання у липні 2009 року в Росії і Казахстані, а потім працював у сфері безпеки і розвідки в різних частинах світу: Панама, Дубай, Бейрут, Туніс та багатьох інших країнах. Тим не менше в 2011 в Лівії я був узятий в полон. Через місяць, завдяки повстанню у в'язницях Тріполі, мені вдалося втекти і сховатися в посольстві Угорщини, пізніше мене посадили на риболовецьке судно, на якому я і повернувся в Італію".

Віторіо Ранджелоні, уродженець Лекко, зі зв'язками з "Лігою Норд", представляється як журналіст ЛНР, близький друг Каваллері. Неодноразово фотографувався зі зброєю, включаючи фотографії з бойовим ножем, подарованим йому безпосередньо Захарченко, ватажком ДНР.

Еді Бозамбо Онгаро, народився 02.06.1976 в Джуссаго в провінції Венеція, позивний "Бозамбо", політична орієнтація: італійська ліворадикальна партія комуністичної спрямованості.

Альберто Фазоло, народився 10.26.1979 в Римі, член організації "Донбас. форум", що базується в Італії, яка, згідно з українським розслідуванням, є однією з точок набору бойовиків на Донбас.

Його ім'я поряд з іншими спливло після того, як український хакерський альянс зламав електронну пошту на сервері ЛНР. З листування стає зрозуміло, яким чином вербують міжнародних найманців, відправляючи їм по електронній пошті документи для прибуття в окуповані райони.

Алессандро Бертоліні — приклад тих бойовиків-італійців, які особливо не піаряться. Імовірно, також родом з Венето і пов'язаний з місцевими фашистами.

За деякими даними можна стверджувати, що близько 40 італійців-убивць воюють на території Донбасу. Прихильність Італії режиму Путіна в силу меркантильних економічних інтересів дозволяє всім цим персонажам не боятися переслідування з боку прокуратури Італії.

Як повідомляв "Апостроф", волонтери опублікували матеріал про французів, котрі вооють на боці бойовиків на Донбасі.