RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Росіянин назвав джерело війни на Донбасі

Російський опозиціонер Сергій Давідіс, який побував на сході України, вважає, що джерелом війни на Донбасі є дії влади РФ.

Про це Давідіс розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Питання про те, громадянська війна чи війна Росії з Україною, ніяк не може отримати відповідь, завдяки тижневої поїздки по території України. У мене як була, так і є думка, яке зводиться до того, що, звичайно ж, джерелом цієї війни була російська влада. І те, що при цьому вдалося частково обдурити частину мирних жителів, частково зіграти на протиріччях, які, тим не менш, не носили навіть близько такого гострого характеру, щоб самі по собі призвести до війни, ця думка у мене так і залишилося", - говорить він.

"А щодо того, коли це скінчиться... Це головне питання, яким задаються там всі люди, які хочуть в першу чергу того, щоб це скоріше закінчилося, і знову повернулася мирне життя. Але відповіді ні у кого немає і як взагалі це могло бути реалізовано, на жаль, не зрозуміло", - міркує Давідіс.

Німецький політолог, лектор Фонду їм. Роберта Боша в Україні Йоган Заячковски розповів "Апострофу" про те, що існує дві ймовірні причини, за якими Росія почала агресію проти України на Донбасі.