RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Названо найнебезпечніші підрозділи Путіна на Донбасі

Найбільшу небезпеку для Збройних сил України (ЗСУ) на Донбасі несуть в собі розвідувально-диверсійні групи (ДРГ), які здійснюють рейди по тилах і складаються переважно з російських спецназівців.

Про це розповів координатор групи "Інформаційний опір", військовий експерт Костянтин Машовець в інтерв'ю Online.ua.

"У нас будь-яку піхотну групу "орків" прийнято називати ДРГ. Є просто групи, що намагаються таємно підійти до наших позицій і раптово обстріляти. Класичні ДРГ діють по-іншому, як можна "тихіше". Їх завдання — розвідка і диверсія. А групи, які ходять в рейди на наш передній край, перевіряють наших бійців на пильність, по можливості намагаються когось вбити або взяти в полон — це більше піхотний рейд, а не ДРГ. Це теж небезпечно, особливо для підрозділів в першій лінії. Але розвідувально-диверсійні групи, які працюють по тилах, складаються переважно з російських спецназівців. Це набагато небезпечніше за наслідками, особливо, коли вони діють безкарно, не стикаючись з адекватним протидією", - пояснює експерт.

За словами Машовця, чисельність диверсійних груп, а також їх склад і озброєння залежать від завдань і ситуації.

"Якщо завдання — закласти кілька радіокерованих фугасів або підірвати конвой, це один склад з одним озброєнням. Якщо треба взяти полоненого, зразки озброєння або документи — це інший склад. Підірвати склад з боєприпасами та пальним — третій", - говорить він.

Як повідомляв "Апостроф", українська розвідка розсекретила дані російських військових, які прибули на окуповані території Донбасу для підготовки диверсантів.