RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо про гучний злочин високопоставленого сепаратиста в Слов'янську

Співробітники Служби безпеки України і прокуратури затримали в Слов'янську Донецької області керівника місцевого підрозділу Донецькоблгазу за звинуваченням у сепаратизмі і розкраданні в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на прес-центр АТО.

Правоохоронці встановили, що під час окупації міста бойовиками з банди Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) затриманий допомагав терористам технікою та будматеріалами.

Після того, як українські військові звільнили місто, зловмисник залишився на посаді і присвоїв природний газ на 100 млн грн. Компенсацію завданих державі збитків він намагався перекласти на плечі місцевих жителів, підробивши для цього документи свого підприємства.

Під час обшуків у затриманого і його оточення силовики вилучили дев'ять пістолетів і два револьвери різних систем, чотири незареєстрованих мисливських рушниці, автомат Калашникова, саморобний карабін, один кілограм тротилу, 11 бронежилетів, балаклави та велику кількість набоїв різного калібру.

Також вилучено 11 рацій, три з яких дальнього радіусу дії, та іншу військову амуніцію.

СБУ перевіряє інформацію про причетність затриманого до створення сепаратистського підпілля в Слов'янську, обладнання конспіративних місць для укриття диверсійних груп тощо.

Як повідомляв "Апостроф", Росія може бути причетна до бунту в Торецке Донецької області.