RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Боєць сил АТО під Авдіївкою розповів, чому пора наступати: опубліковано відео

Боєць батальйону "Золоті Ворота", який дислокується в Авдіївці Донецької області, 47-річний Володимир з позивним "Скаут" розповів про необхідність наступу на позиції бойовиків.

Відео інтерв'ю з бійцем АТО опубліковано одним з українських будівель на YouTube.

"Ми готові в будь-яку секунду дати відсіч. Ніхто не розслабляється. На позиції в разі чого виходимо оперативно. Усі навчені, натреновані, а головне мотивовані. Цю землю залишили нам наші предки. І ми не будемо розкидатись областями. Нам легше, бо ми на своїй землі. І це не пафос. Сидіти тут третій рік поспіль не кожен зможе. А основний склад нашого батальйону - це добровольці, які на війні з 2014-го", - розповів боєць.

"Треба відкривати вогонь у відповідь. Давати жорстку відсіч й відповідно карати. Прилетіла одна міна - туди десять. Так ми виконуємо накази, бо як не як перемир'я, але на всі провокації треба реагувати жорсткіше в десять разів. А не так, як було у 2014-му: три міни туди летить, до нас - 10, і у відповідь з нашого боку одна. Давали б добро, зброю, можливості та свободи дій - було би ще краще", - зазначив військовий.

За словами бійця, окопна війна стомлює українських військових.

"Треба щось робити. Це не АТО, а окопна війна, будь-який військовий скаже. Там сидять, тут сидять. Одне одному накидують і все. Таке собі тренування. Сил для можливого наступу вистачить сповна. Головне, як поведе себе третя сторона. Але якщо будемо сидіти склавши руки, то нічого не відбудеться. Треба забирати нашу землю і наші кордони. Так буде велика війна, а ви хотіли сидіти по домівках? Порахуйте вбитих і поранених щодня за цей час. Множимо на 30 днів і на 12 місяців. От вам і певна статистика. Будемо далі сидіти? Ми ж фактично прикордонники - мішки складаємо і вкопуємось, а справжніх прикордонників у нас немає. Вони бояться кордони ставити, в сіру зону заходити. Сором", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися фотографії, на яких зафіксовані наслідки боїв сил АТО з бойовиками в ніч на 26 червня в промзоні Авдіївки.