RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Бойовик "Моторола" зазнав втрат: опубліковано відео

Співробітники СБУ спільно з військовими затримали в одному з населених пунктів Ясинуватського району Донецької області бойовика так званої ДНР з бандформування "Спарта", ватажком якого є громадянин РФ Арсеній Павлов з позивним "Моторола".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що у листопаді 2014 року мешканець міста Бахмут у складі "Спарти" брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції, а також займався транспортуванням військової техніки терористів, зброї та боєприпасів, чергував на блокпостах т.зв. "ДНР", - йдеться в повідомленні.

За словами самого затриманого, він покинув бандформування в кінці зими 2015 року через незгоду з діями ватажків бойовиків. Він додав, що деякий час перебував на території РФ, а потім вирішив повернутися додому на підконтрольні владі України території Донбасу.

"Під час обшуку за місцем переховування бойовика співробітники спецслужби вилучили медаль "За бойові заслуги" з документами т.зв. "ДНР, металевий жетон з даними про позивний, номер військової частини і групу крові", - зазначили в СБУ.

Також зазначається, що стосовно затриманого відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 КК України.

Як повідомляв "Апостроф", в СБУ показали відео допиту одного з диверсантів РФ, які нещодавно були затримані в Луганській області.