RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Затримання сина Черновецького: з'явилися фото скандального ресторану

У мережі з'явилися фотографії скандального ресторану в Барселоні, де був затриманий син екс-мера Києва Леоніда Черновецького - Степан.

Всього було заарештовано 11 осіб, вихідців з України та Росії, яких Антикорупційна прокуратура Іспанії підозрює у відмиванні як мінімум 10 млн доларів, злочині проти казначейства і підробці офіційних документів, передають місцеві ЗМІ.

"Вони вкладали у купівлю нерухомості доходи незаконного походження, які були в офшорах Кіпру та Віргінських островів", – пише одне з видань.

Арешти і обшуки проводяться також у місті Жирона, на узбережжі середземноморського курорту Коста-Брава. Основним місцем відмивання грошей іспанські правоохоронці називають ресторан японської кухні "Юбарі" в Барселоні, який пов'язаний з фірмою Степана Черновецького "Черд Інвестмент Груп".

Офіційно власником елітного ресторану називають вірменина Армана Маіляна, але на знімку відкриття закладу є фото Черновецького-молодшого. Також там влаштовували корпоратив футболісти "Барселони". На фото в ресторані фігурує, зокрема, відомий футболіст Ліонель Мессі.

Жителів Барселони вразила кількість дорогих "Фераррі", що вишикувалися на парковці під рестораном.

В мережі люди багато пишуть про цей ресторан, зокрема, що чашка зеленого чаю в ньому коштує від 6 євро, а найдешевша вечеря обійдеться в 90 євро з людини, що для іспанців дуже дорого.

"Висока якість обслуговування. Суші дійсно найсмачніші в Європі. А ось качка виявилася занадто жорсткою", - пишуть у відгуках відвідувачі.

Як повідомляв "Апостроф", іспанські ЗМІ назвали затриманого в Барселоні Степана Черновецького організатором угруповання з відмивання коштів.

За матеріалами "Вести"