RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про головну проблему Путіна з Донбасом

Самопроголошені терористичні ДНР/ЛНР на окупованому Донбасі давно набридли президенту Росії Володимиру Путіну, але він не знає як позбутися від "іграшки", зберігши при цьому обличчя.

Таку думку висловив відомий російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський у своїй статті на "Апострофі".

"Сепаратисти з Донбасу, які проживають в Росії та мають український або будь-який інший паспорт, крім російського, відчувають неабиякі проблеми. Як повідомляють російські ЗМІ, в даний час в Росії йдуть суди по 17 бойовикам незаконних ДНР і ЛНР — їм загрожує депортація, а в перспективі і тюремний термін в Україні. Через проблеми з документами ризик бути висланими з РФ мають безліч так званих "ополченців", - йдеться в матеріалі.

"Якщо рішення позбавлятися від "ополченців" прийнято, воно, напевно, буде здійснюватися поступово. Якщо вони не "свої", не наші, то їх не треба захищати. Напевно, потрібен час, щоб менти, суди і т. д. це усвідомили. Але якщо таке рішення прийнято, зрозуміло, що так чи інакше його доведуть до кінця. Хоча, напевно, пан Захарченко в Росії порятунок знайде. Але мова йде не про Захарченко, а про тисячі людей", - пише журналіст.

"Росії конче треба, щоб скасували санкції. Ця іграшка під назвою ДНР всім, крім вузької групи божевільних в Росії, набридла. Але Путін не знає, як від цього позбутися, щоб не втратити обличчя. Причому обличчя йому потрібно зберегти не перед жителями ДНР, і навіть не перед росіянами, а перед Заходом і перед самим собою. Він, мабуть, боїться що втратить авторитет в очах західних партнерів, якщо просто так скине цю консервну банку з хвоста. Значить, треба зробити так, щоб його хтось попросив, щоб було, як з Туреччиною, коли Ердоган вибачився за літак. Начебто, українцям вибачатися нема за що. У всякому разі, вони цього робити не будуть. Захід теж вибачатися не схильний. Тому я не знаю, що може стати подібного роду кроком, "вибаченням", - резюмує Радзіховський.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" Іграшка під назвою "ДНР і ЛНР" Путіну набридла.