RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Скандал з сином Черновецького: в Іспанії розповіли про секретність

Журналісти дізналися подробиці про справу в Іспанії щодо затриманого сина екс-мера Києва Леоніда Черновецького – Степана Черновецького.

Вчора він ще був у поліцейському відділку Барселони, передають "Вести".

"Степан був затриманий за підозрою у відмиванні грошей. Але ми не можемо говорити про це, поки триває слідство, це компетенція адвоката. Черновецький міститься на загальних підставах, особливих умов у нього немає", — сказали журналістам в поліції.

Секретар суду №21 міста Барселони підкреслив, що "ця резонансна справа тримається під суворим секретом".

В іспанській поліції розповіли, що тримати підозрюваних можуть 72 години. Після цього їхньою долею повинен зайнятися суд. За словами уповноваженого з прав людини Каталонії Рафаеля Рібо, затриманим доводиться несолодко.

"Місцеві поліцейські дільниці не відповідають мінімальним умовам для гідного утримання. Адже душ і туалет розташовані там само, де перебувають затримані, немає ніякого особистого життя, є неприємні запахи, оскільки немає вентиляційних систем і поділу між неповнолітніми і дорослими", - сказав він.

Один з поліцейських Каталонії пояснив журналістам, що всі поліцейські ділянки Барселони обладнані камерами спостереження.

"Такі заходи безпеки було вжито після кількох випадків побиття затриманих", — розповів він.

Зазначається, що багато хто із затриманих разом з Черновецьким за підозрою у відмиванні грошей раніше були менеджерами в "Правекс-Банку". Іспанській пресі вдалося з'ясувати від слідства, що майно купувалося на підставних осіб, І важливу роль у схемі грав японський ресторан Yubari, оформлення і придбання якого, за оцінками місцевих ЗМІ, коштували 8 млн євро. Його стіни нібито покриті золотим пилом. У поліції кажуть, що заклад наразі закрито на час слідства.

Як повідомляв "Апостроф", одне з іспанських видань опублікувало фотографію, на якій Степана Черновецького супроводжують в наручниках до автомобіля поліції.