RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Затримано топ-менеджера "Нафтогазу"

Перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України", який є і головою наглядової ради Одеського припортового заводу (ОПЗ) Сергій Перелома, а також заступник директора ОПЗ Микола Щуриков затримані у справі про розтрату майна.

Про це на брифінгу 14 липня заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наразі ухвалено рішення про повідомлення зазначених осіб про підозру. Тривають обшуки. Зазначені особи будуть затримані",- сказав він, додавши, що готується підозра щодо них у розтраті майна.

Відповідаючи на питання про те, навіщо анонсується затримання, чи не втечуть ці люди після цієї заяви, Холодницький сказав: "Ні, вони не втечуть, вони вже затримані, часові рамки тут витримані дуже добре. Якби вони не були затримані, ми б цього не оголошували. Сьогодні вручимо підозру, протягом доби, як пише КПК".

"Розслідується кримінальне провадження за фактом протиправних дій з ОПЗ за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 364 КК. У цьому виробництві отримано достатньо доказів для повідомлення про підозру в розтраті коштів зазначеного підприємства в особливо великому розмірі двома досить високопоставленим чиновникам",- розповів Холодницький.

Слідство встановило, що в травні 2015 року в Переломи "виник умисел на розтрату коштів на користь "Укрнафти". Через компанію "Енергоальянс" була здійснена закупівля природного газу на суму 250 млн грн за необґрунтовано завищеними цінами відносно середньоринкових.

"З метою реалізації вказаного наміру Перелома вступив у змову з першим заступником директора ОПЗ Щуриковим... У період з травня по грудень 2015 року зазначені особи розтратили зазначене майно, а саме грошові кошти ОПЗ, шляхом зловживання своїм становищем і підписанням договорів на постачання природного газу за свідомо завищеними цінами на суму 205 млн 181 тис 133 грн",- повідомив Холодницький.

Як повідомляв "Апостроф", минулого року в ГПУ розповіли про корупційні схеми на Одеському припортовому заводі на суму понад 4 мільярдів гривень.