RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Журналіст назвав причину теракту в Ніцці

Журналіст Іван Яковина вважає, що терористичне угруповання "Ісламська держава" за допомогою терактів в Європі, таких, як в Ніцці, прагне змусити Західні країни почати наземну військову операцію проти ісламістів.

Про це журналіст повідомив у своїй статті для видання "Новое время".

"Оскільки європейці і американці війська вводити категорично не хочуть, халіфат просто зобов'язаний змусити їх. Інакше проект "Ісламська держава" незабаром можна буде просто закривати", - вважає Яковина.

Він зазначив, що на Заході владні еліти залежать від волі своїх виборців, тому "Ісламська держава" на даний момент робить все, щоб посіяти серед них страх і спрагу помсти.

"Введення західних військ – це виконання стародавнього пророцтва, знак наближення кінця світу і залізний доказ "сакральності халіфату", - пише журналіст.

"Як відомо, ні "Шарлі Ебдо", ні теракти на Сан-Дені і в "Батаклані" не призвели до початку французького (або ширше – натовського) вторгнення в Сирію. Саме тому бойовики продовжують терористичну війну в Європі", - додав Іван Яковина.

За його словами, ісламісти намагаються здійснювати теракти в символічних місцях і дати. Брюссель – столиця об'єднаної Європи і НАТО, а теракт в Ніцці стався в День взяття Бастилії, який є головним національним святом Франції.

"Європейці вже не просто бояться, що у них все сильнішим стає відчуття гніву. Але якщо воно буде недостатнім для введення військ і в цей раз, Європу, боюся, чекають нові теракти", - підсумував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", теракт в Ніцці викликав широке обговорення у соцмережах.