RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії висміяли ситуацію з нібито попаданням ватажка ДНР під обстріл на Донбасі

Один з російських кураторів бойовиків на окупованому Донбасі Олександр Жучковський висміяв ватажка ДНР Олександра Захарченко за тиражування новини про те, що той нібито потрапив під обстріл в Авдеевде Донецької області.

Про це Жучковський написав у своєму Facebook.

"В топі новин повідомлення про те, що ополченець Олександр Захарченко потрапив (не поранений, а просто потрапив під обстріл в Авдіївці, як ніби це якась визначна подія. Під артобстріли потрапляють щодня десятки ополченців. Те, що Захар виїжджає на передову - молодець (більшість політиків ДНР там не з'являється), але робити з цього гучну новину неправильно. Взагалі нормальні хлопці, ризикують життями на війні, не піарять свій героїзм (ще можна зрозуміти, коли тільки прийшов на фронт і хочеться про кожний крок доповісти в фейсбук, а через два роки війни це безглуздо виглядає)", - сміється над Захарченко куратор бойовиків.

Варто відзначити, що новина про те, як бойовиків ДНР нібито потрапив під обстріл була поширена сепаратистським сайтом ДАН.

"Це сталося близько 15 години, коли Олександр Захарченко проводив інспекцію наших позицій в районі Авдіївки, щоб, як він сам сказав, особисто подивитися, як виконуються Мінські угоди", - розповідають у бойовиків.

За твердженням сепаратистів, по Захарченко і його соратникам було випущено 18 снарядів та мін з гаубиць калібру 122 мм і мінометів калібру 120 мм.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні в так званому "міністерстві держбезпеки" самопроголошеної ДНР заявили, що нібито завадили спробі замаху на Захарченко.