RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Не Путін: журналіст розповів, хто починав війну на Донбасі

Український журналіст Юрій Бутусов розповів про те, що величезна роль у початку війни на Донбасі належить агенту російських спецслужб Сергію Журікову, який деякий час проживав у столиці України під виглядом паламаря Києво-Печерської Лаври.

Про це Бутусов написав у своєму Facebook.

"З 52 бойовиків загону ФСБ РФ "Крим", який захопив Слов'янськ 12 квітня 2014-го, п'ятеро були російські агенти, які проживали в Києві, і входили в охоронні структури Московського патріархату. Про це відверто і детально розповіли самі бойовики у своїх інтерв'ю. Снайпер Сергій Журиков, "паламар Києво-Печерської Лаври", в цьому загоні зіграв куди більш важливу роль, ніж сам Гиркин. Саме Журиков був керівником нападу на співробітників СБУ 13 квітня. Це був перший бій АТО на Донбасі, в результаті якого загинув капітан "Альфи" Геннадій Біліченко. Паламар Лаври почав війну на Донбасі", - пише журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", лауреат Пулітцерівської премії, російський фотограф Сергій Пономарьов, будучи очевидцем, розповів про те, як Росія розв'язала війну на Донбасі.