RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В СБУ оцінили небезпеку скандального хресного ходу на Київ

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що хресний хід Української Православної Церкви Московського патріархату на Київ можуть використовувати для дестабілізації ситуації в Україні.

Про це повідомляє Українська правда.

"Тим силам, які не бажають Україні добра, про яких ми з вами розуміємо, потрібен Франц Фердинанд, який служив причиною початку Першої світової", - сказав Грицак.

Він підкреслив, що у віруючих є безперечне право на вільне віросповідання, а також є люди, які щиро вірять в Бога в цій конфесії і ні в чому не винні.

"А є інші люди, які, мені здається, дуже далекі від Бога насправді, які роблять всі і використовують будь-який привід, навіть самий цинічний, щоб здетонувати ситуацію всередині держави", - зазначив глава СБУ.

"Тому я хочу підкреслити, що СБУ робить все можливе, щоб розуміти ситуацію, пов'язану з подіями з хресним ходом і відслідковує ситуацію по тим групам або структурам, які зацікавлені в дестабілізації або можливості використання хресного ходу для дестабілізації ситуації в нашій державі", - додав Василь Грицак.

Як повідомляв "Апостроф", речник УПЦ КП архієпископ Євстратій розповів, як хресний хід парафіян УПЦ МП допомагає утвердженню ідеї "російського світу" в Україні.