RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В Україні розгорівся скандал навколо картини на храмі

Радник голови МВС України Арсена Авакова Михайло Апостол заявив про наявність антиукраїнської картини на храмі Української Православної Церкви Московського Патріархату в Полтаві.

Про це Апостол повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"У продовження теми із синьо-жовтим прапором під копитами коня Петра 1. Картина на храмі з’явилася декілька місяців тому, на мою суб'єктивну думку з ознаками провокації чи виклику, адже більшість парафіян і відвідувачів храму не можуть розрізнити такі тонкощі і різницю між шведським та українським прапорами, як деякі розумні кореспонденти сайтів", - написав радник Авакова.

Ця публікація викликала широке обговорення серед користувачів соцмережі.

"Не робіть з людей ідіотів, якби ви вчили історію, то знали б про Полтавську битву і що армія Петра 1 розгромила шведів. А які основні кольори прапора Швеції? Жовтий та блакитний. До речі, це меморіальна церква на полі Полтавської битви (1709)", "Як би там не було, український гетьман І. Мазепа був на боці шведів. Мазепа мав для того підстави, і перейшов він на бік шведів через свавілля московського царя. Перемога росіян - не наша перемога. І таким зображенням в Україні не місце", "Якого хріна взагалі московський імператор-садист та збоченець Петруша І робить на стіні українського храму?" - пишуть користувачі.

Також у соцмережах вказали на колишній, вже віддалений, коментар Михайла Апостола:

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно з'явилося відео з учасниками хресного ходу УПЦ МП, які співають гімн царської Росії в центрі Києва.