RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Бій на Світлодарській дузі: опубліковані документи російських бойовиків

Українські волонтери опублікували скани документів російських бойовиків, які брали участь у бою на Світлодарській дузі під Дебальцеве Донецької області.

Про це повідомляє InformNapalm.

"Гортаючи сторінки паспорта громадянина РФ Калімулліна Айрата Натиковича, ми фотографуємо всі дані. Наш співрозмовник розповідає, що паспорт був знайдений у залишеному кітелі російської форми з лейтенантськими погонами на позиціях бойовиків. Поруч у бліндажі був ліквідований і снайпер бойовиків, також громадянин РФ Галкін Олександр Петрович (в наявності 1 сторінка з його паспорта, записка про звільнення і "тимчасове посвідчення особи ЛНР")", - зазначили волонтери.

За їхніми словами, в ході аналізу відкритих джерел інформації і моніторингу соціальних профілів не було встановлено, що російські громадяни Калімуллін і Галкін можуть належати до Збройних сил РФ.

"Дата видачі паспорта 02.04.14 і зовнішні ознаки громадянина Галкіна лише опосередковано можуть вказувати на те, що до початку гібридної війни Росії на Донбасі він міг відбувати кримінальні терміни і, можливо, був звільнений під особливі підписки "сприяння в захисті російського миру", - додали українські волонтери.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно українські солдати взяли в полон двох російських військовослужбовців у Луганській області.