RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Загибель Павла Шеремета: реакція соцмереж і перші версії

Користувачі мережі масово висловлюють скорботу у зв'язку із загибеллю відомого українського журналіста Павла Шеремета в Києві та будують перші версії про причини події.

"Це вже повний бєспрєдєл! Усі грані перейдені! Президент Петро Порошенко! Якщо ви хотіли свого Гонгадзе, ви його отримали. Тепер будете з цим жити. І повірте, все тільки починається. Тепер журналісти відчувають, що в очолюваній вами країні вони повністю беззахисні. Не чекайте від них підтримки. Можете скільки завгодно обіцяти взяти під особистий контроль і розібратися. Воно не працює", - з обуренням пише у Facebook журналіст Сергій Лямець.

"Міністр Арсен Аваков, голова СБУ Василь Грицак! Досить виставляти селфі метросексуалів в гібридних машинках і розповідати про нові броневички. Ось де справжня оцінка вашої компетентності. У вас людей вбивають, у вас машини викрадають, бандитизм і мародерство. Смерть Шеремета означає, що ви остаточно втратили контроль над країною! І не треба розповідати про війну і злого Путіна. Ви всередині наведіть порядок. Вбивство відомого і шанованого журналіста - це вирок владі. Такого не було ні за Ющенка, ні за Януковича", - зазначає журналіст.

"Хотіли вбити Притулу, а вбили Шеремета? Теракт у центрі міста біля МакДональдса", - припускає журналіст Олег Шинкаренко.

"Вбили Павла Шеремету, нашого колегу. Підірвали машину. Вранці він їхав на роботу в машині, що належить главреду "Української правди" Олені Притулі. Це перше, що я дізналася, прокинувшись вранці, перед тим як їхати на роботу. Займатися журналістикою", - пише на своїй сторінці колега загиблого Світлана Крюкова.

"Загинув Павло Шеремет. Прекрасний журналіст, яскравий чоловік. Щирі співчуття близьким та колективу "Української правди". Прохання утриматися від конспірологічних теорій в цей жахливий день. Вбивство Павла - це виклик усім нам. Найсильніші йдуть першими", - пише український політтехнолог Тарас Березовець.

"У Києві підірван у машині Павло Шеремет. Останній раз ми з ним бачилися на річницю вбивства Бориса Нємцова... Світла пам'ять світлій ЛЮДИНІ", - згадує російський авіаексперт Вадим Лукашевич.

"Він завжди був із посмішкою. RIP", - пише прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Пекло!! Який жах", - шокована українська журналістка Христина Бердинських.

"У нас велике горе, будь ласка, помоліться. Загинув наш колега Павло Шеремет", - журиться журналістка Анастасія Рінгіс.

"У п'ятницю зустрічалися з Павлом Шереметом. Жартував щодо того, як важко йому вставати о 6-й ранку, щоб вести програму на радіо. Здоровий, квітучий, енергійний чоловік. І раптом, сьогодні в 7:45 вибух у машині через вибуховий пристрій і немає людини :(((", - шокований волонтер Давид Арахамія.

Як повідомляв "Апостроф", машина відомого журналіста вибухнула в центрі Києва на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка близько 8:00. Шеремет їхав на ефір, який вів на радіо "Вести".

Журналісти показали відео з місця загибелі журналіста Павла Шеремета.