RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Замах ватажка ДНР на російський завод: у мережі напророкували велику битву

Спроба ватажка самопроголошеної ДНР Олександра Захарченка захопити "Донецький електрометалургійний завод" (ДЕМЗ), який належить російській компанії "Мечел", може призвести до протистояння між сторонами конфлікту.

"Кажуть, деенерівці віджимають у росіян ДЕМЗ (це який раніше був Істілом, не плутати з ДМЗ). Мечел - не остання контора в Росії. Подивимося, чи не надають за це Захару по рогах. Втім, якщо екшн вже розпочався, отже, якийсь дядько з Кремля вже дав на це добро. Що ж, росіянчеги, ласкаво просимо в народну республику. Все тільки починається!" - зазначили на сторінці "Хроніки ДНР" у Facebook.

У свою чергу журналіст Андрій Коваленко у своєму матеріалі на сайті "depo.ua" аналізує інцидент зі спробою захоплення заводу.

"Цілком можливо, що спроба захоплення заводу компанії "Мечел" - звичайний "дерибан" і при отриманні якогось хабара у сумі "заборгованості перед працівниками" підприємство залишать у спокої. Можливо, таким чином Захарченко хоче отримувати регулярно гроші за те, що не буде чіпати підприємство.

Є й інший варіант - Захарченко вирішив стати міні-Ахметовим, мати власний завод, де буде переплавляти металобрухт, відправляючи продукцію на російський ринок. Але чомусь такий варіант здається зовсім малоімовірним, оскільки в Росії вистачає своїх підприємств, продукцію якої використовують, і тут потрібні лобісти. Можливо, Захарченко планує робити продукцію для "потреб "ДНР", - зазначив журналіст.

"В будь-якому разі претендувати на щось серйозне він не зможе, оскільки завод, якщо і працюватиме, то у невизнаній "ДНР", з якою ніхто з цивілізованого світу не торгуватиме. Так чи інакше "наїзд" на завод російської компанії не був би можливим без дозволу російських кураторів. І проблеми "Мечела" очевидно варто шукати в самій Росії", - вважає Коваленко.

Як повідомляв "Апостроф", прихильники режиму президента РФ Володимира Путіна бурхливо відреагували на спробу Захарченка захопити завод, який належить російській компанії "Мечел".