RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Загроза воєнного стану в Україні: з'явився прогноз, як Путін це використає

Російський військовий експерт Павло Фельгенгауер вважає, що влада Росії у разі запровадження в Україні воєнного стану скористається цим з вигодою для себе.

Про це він розповів у коментарі "Апострофу".

"Росія, абсолютно точно, буде розповідати, як це погано - критики матимуть привід заявити, що в Україні встановлюється військова диктатура, яка пригнічує власний народ — людей, "які хочуть бути частиною Росії", - зазначив він.

На думку російського військового експерта, позиції влади України військове становище на міжнародній арені ніяк не підсилить.

"Якщо облогове положення ввести без очевидної і безпосередньої загрози, це буде сприйнято Заходом як негативне подія. Воєнний стан — завжди придушення демократичних свобод: збори, демонстрації забороняються, починається цензура, вводиться інтернування без суду. Тобто фактично скасовуються цивільні і політичні права. Такі обмеження досить негативно сприйняті на Заході", - підкреслює він.

При цьому Фельгенгауер згоден, що воєнний стан дасть додаткові можливості виконавчої влади в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", 19 липня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про можливість запровадження в Україні воєнного стану.