RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Сили АТО дали жорсткий бій під Новозванівкою: у штабі повідомили трагічні деталі

Поблизу населеного пункту Новозванівка Попаснянського району Луганської області українські військові 24 липня близько 8:30 ранку відкрили вогонь по ДРГ бойовиків, в результаті чого було вбито два диверсанта і четверо поранені.

Про це повідомляє прес-центр АТО, зазначивши, що при відступі були поранені ще четверо бойовиків.

"Військовослужбовці нашого спостережного посту забрали тіла загиблих диверсантів на свій опорний пункт. При них воїни Сил АТО знайшли російську зброю, міни та боєприпаси. Прагнучи завадити діям наших військових, противник відкрив по них вогонь. Зокрема випустив 25 мін з мінометів 82 калібру та 55 - із 120 мм мінометів, здійснив 70 пострілів з АГС-17, 3 - з СПГ-9, задіяв зенітну установку, 122 мм самохідні установки, а пізніше й танк. Ворожі обстріли тривали з 8.40 до 13 години 50 хвилин", - відзначили в штабі.

В результаті бою загинув один і отримали поранення четверо військовослужбовців ВСУ.

Пізніше, близько 14:10, до спостережного посту сил АТО вийшла ще одна ДРГ у кількості до 20 чоловік.

"Наблизившись на відстань до 50 метрів, диверсанти застосували стрілецьку зброю. Українські воїни відкрили вогонь у відповідь, в результаті чого російських окупантів було зупинено і вони відійшли на свої позиції. За даними радіоперехоплення їхні втрати становили два загиблими та п’ять пораненими. Під загрозою артилерійського та мінометного вогню особовий склад спостережного посту відійшов на сусідній спостережний пост. Після припинення ворожого обстрілу близько 15.45 військовослужбовці ЗС України повернулись на попередню позицію.

О 16.15 під час закріплення на спостережному посту та відновлення системи інженерних загороджень група наших військовослужбовців висунулась у вперед з метою недопущення раптового нападу противника, де вступила з ним у вогневий контакт. В результаті бою 1 наш військовослужбовець загинув та 3 отримали поранення. Втрати противника становлять 5 осіб за даними радіоперехоплення", - розповіли в штабі.

Як повідомляв "Апостроф", спікер адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що за минулу добу, 23 липня, у зоні військових дій на Донбасі загинули шість українських солдатів, 13 отримали поранення і 8 – контузію. Пізніше стали відомі імена двох загиблих українських військових.