RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Mcdonald's потрапив у скандал через українську мову

Волонтер Марина Хаперська звинуватила один з ресторанів мережі швидкого харчування McDonald's в тому, що співробітники відмовляються обслуговувати відвідувачів українською мовою, порушуючи тим самим законодавство України.

Про це Хаперська написала у своєму Facebook.

За словами волонтера, менеджер закладу пояснила це тим, що в ресторані працює безліч співробітників з Білорусі, які "не зобов'язані знати українську мову".

"Як ваші співробітники розмовляють вдома і між собою, мене не хвилює, я хочу, щоб коли я в своїй країні говорю державною мовою, ваші працівники не перепитували, не морщили ніс і не робили вигляд, що не розуміють. Менеджер цього закладу сказала, що у них працює багато білорусів і вони не зобов'язані знати українську мову. Страшно уявити обслуговування і спілкування у ваших закладах, коли ви візьмете на роботу китайців, їх рідну мова, очевидно, теж будете толерувати", - обурюється волонтер і публікує відповідь на свій лист в McDonald's.

Як повідомляв "Апостроф", в місті Ніжині Чернігівської області розгорівся скандал навколо вчительки російської мови, яка була звільнена зі школи за пропагандистський диктант, а потім спробувала через суд поновитися на роботі.