RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Смерть Щетиніна: у Авакова вказали на тривожний момент

Речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко заявив, що загибель росiйського журналіста Олександра Щетиніна дуже схожа на самогубство, хоча в цій справі є один тривожний момент.

Про це Шевченко написав на своїй сторінці в Facebook.

Він повідомив, що за попередніми даними, смерть Щетиніна дуже схожа на суїцид, однак зазначив, що підозри коллег по цеху йому особисто зрозумілі, і пояснив, чому.

Шевченко підкреслив, що Щетинін був російським журналістом, який переїхав в Україну і кардинально змінив свої погляди та редакційну політику видання "Новий регіон - Новини" з проросійською на проукраїнську.

"Версію про російський слід теж не киньте — інсценування самогубства на свій день народження явна ознака почерку розвідки", — коментує один з користувачів Facebook.

"Можливо, але іноді самогубство — це просто самогубство. Тим більше, якщо є записка та інші супутні фактори", — відповів Шевченко.

Також речник МВС повідомив. що професійний судмедексперт не виявив на тілі загиблого жодних ознак, які б свідчили про насильницький характер злочину. Причиною смерті він назвав постріл в упор у праву скроню з травматичного пістолета.

Шевченко повідомив, що, за попередніми даними, у Щетиніна і раніше спостерігалися суїцидальні настрої і спроби". Він додав, що поліція продовжує розслідувати справу і остаточні висновки будуть зроблені потім .

Як повідомляв "Апостроф", на Банковій у причетності до загибелі журналіста з РФ Олександра Щетиніна запідозрили ФСБ.