RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

Всі новини

Перемир'я на Донбасі: в Україні дали тривожний прогноз

Передумов для тривалого дотримання перемир'я на Донбасі не існує, а тимчасове затишшя невдовзі знову зміниться поступовим сповзанням в ескалацію.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловили координатор групи "Інформаційне опір" Костянтин Машовець і військовий журналіст Роман Бочкала.

Машовець вважає, що в стратегічному плані Кремлю невигідний спокій на Донбасі, а в політичному плані режим тиші також не зіграє ніякої ролі, тому що санкції базуються на зовсім іншій основі.

Як і Машовець, Бочкала не бачить умов для тривалого встановлення режиму припинення вогню.

"Я не вірю в ці режими, оскільки не бачу ніяких фундаментальних причин для того, щоб раптом настало перемир'я. Сказати один одному "Давайте не будемо стріляти!" можна. Але потрібен якийсь предмет домовленостей. У чому в даному випадку полягає предмет домовленостей, незрозуміло".

Також військовий журналіст нагадав, що останні дані розвідки і поверхневий аналіз переміщення техніки суперечать всій логіці режиму припинення вогню.

"Спілкувався з нашими розвідниками. Так ось, за наявними даними, зараз відбувається досить активне накопичення бойової техніки противником на сайті Горлівка - Авдіївка. Питається, якщо готуєшся до перемир'я, навіщо накопичувати техніку", - сказав він.

На думку Романа Бочкали, тиша яка встановилася може бути вигідна Росії ситуативно, оскільки всі попередні перемир'я, як і слідуюча за цим ескалація, завжди була якимось важелем і аргументом для подальшого використання в рамках переговорів.

Більше читайте у матеріалі "Апостроф": Якщо бойовики не будуть стріляти, їм не будуть платити: бійці АТО про перемир'я.