RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Путіна показали відео із затриманням нових "диверсантів" у Криму

На російському ТБ показали нових українських "диверсантів", Олексія Стогнія і Гліба Шаблія, затриманих в окупованому Криму нібито за підготовку диверсій на об'єктах військової інфраструктури.

Відповідний сюжет каналу Росія 24 опублікований на YouTube.

Російський пропагандист Дмитро Кисельов повідомив про затримання полковника Головного розвідуправління України Олексія Стогнія та українського офіцера Гліба Шаблія.

У сюжеті зазначається, що Стогній мав магазин канцтоварів та іграшок в окупованому Сімферополі та нібито був пов'язаний з раніше затриманим Дмитром Штиблiковим.

Стогній був жорстко затриманий кримськими силовиками, коли нібито йшов на агентурну зустріч. У допиті, який зняли на відео, він повідомив, що отримав гроші від Штиблікова.

Гліб Шаблій, другий затриманий, на знятому на відео допиті повідомив, що він капітан другого рангу і працює в Міністерстві оборони України. Він визнав, що виконував розвідувальні завдання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ФСБ опублікувало відео, в якому Штибліков і ще один затриманий зізналися у своєму зв'язку з Головним управлінням розвідки Міноборони України.