RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Суд РФ визнав трафік бойовиків з російського Ростова на український Донбас

У вироку російського суду вперше фігурує формулювання "Перевалочна база ополчення в Ростові-на-Дону".

Можайський міський суд Московської області у вироку від 30 вересня 2015 року згадує про існування в Ростові-на-Дону в кінці травня 2015 року "перевалочної бази ополчення".

Це перший відомий доказ у російських офіційних документах, що підтверджує, що Росія як мінімум підтримувала бойовиків так званих ДНР і ЛНР.

Рішення вищезгаданого суду – 11 років колонії суворого режиму – винесено щодо громадянина Росії за звинуваченням у вбивстві, скоєному в Можайську після повернення з Донбасу, де він брав участь у бойових діях на боці "ополчення ДНР".

Згідно з текстом вироку, уродженець Нижнього Тагілу Свердловської області, який працював до цього на "Уралвагонзаводі", приблизно в 2014 році списався в одній із соціальних мереж з учасниками бойових дій на боці бойовиків ДНР. Після чого поїхав до них з метою взяти участь у бойових діях.

У кінці травня 2015 року він повертався до Росії через "перевалочну базу ополчення" в Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, вперше президент Росії Володимир Путін визнав, що на Донбасі воюють росіяни, відповідаючи на питання на прес-конференції 17 грудня 2015 року. "Ми ніколи не говорили, що там немає людей, які займаються вирішенням певних питань, у тому числі у військовій сфері", – сказав він.

14 листопада 2016 року в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі визнали "пряме військове протистояння між російськими збройними силами та силами уряду України" на Донбасі, що передбачає "наявність міжнародного збройного конфлікту (...) найпізніше з 14 липня 2014 року".

Одночасно в ніч на 16 листопада поточного року в Третьому комітеті Генасамблеї ООН в Нью-Йорку прийняли резолюцію, в якій засуджується "тимчасова окупація Російською Федерацією частини території України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополь".