RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: бойовик ЛНР розповів про страшні вчинки Плотницького в Луганську

Бойовик так званої ЛНР з білоруського міста Бобруйськ Сергій Бондар, який приїхав у відпустку в рідне місто, розповів про страшні накази ватажка "республіки" Ігоря Плотницького.

Про це він повідомив в інтерв'ю білоруському виданню "Радыё Свабода".

Бондар сказав, що в 2014 році воював у батальйоні бойовиків "Зоря", отримавши під своє керівництво взвод розвідки. Там він майже одразу зіткнувся з тим, що самі ж бойовики беруть участь в обстрілі Луганська.

"Просто на наших очах із "зеленки" (лісиста місцевість, густі зарості, – "Апостроф") йдуть два постріли з міномета. Я з групою якраз був поруч, і ми стали прочісувати "зеленку". Двоє мінометники раз виходять на нас. Вони бігти - ми стріляємо з усіх стволів", - говорить Бондар.

"Тут мені дзвінок. Телефонує особисто Ігор Плотницький - він тоді був міністром оборони. Запитує: ви тепер де? Кажу - накриваємо мінометники в "зеленці". А він наказує: терміново йдіть, терміново на базу. Я кажу, та ви чого? Ми ось-ось їх візьмемо! А він кричить: це наказ, повертайтеся!" - додав білоруський бойовик.

Він зазначив, що після повернення на базу Плотницький наказав здати їм зброю.

"Вже до того була підозра, що мінометники - це люди Плотницького. Це потрібно було, щоб посіяти паніку. Мінометники всі були колишні міліціонери з Луганська. Їх спеціально навчали мінометній справі, а місто вони знали, як свої п'ять пальців. Переміщалися на "швидкій", на водовозці, на чому завгодно", - заявив Сергій Бондар.

Після цього випадку білорус перейшов у так звану групу швидкого реагування "Бетмен" (командир – ліквідований 1 січня 2015 року Олександр Бєднов), де здобув нові докази причетності бойовиків ЛНР до обстрілу Луганська.

"Одного разу взяв одного коригувальника особисто. Ми його забрали, закинули в підвал, я склав рапорт. Через три дні мені кажуть, що приїхали люди Плотницького і його забрали - він вже ходить, гуляє по Луганську. Я йду до Бєднова, розповідаю все - а він тільки рукою махнув", - підсумував Бондар.

Як повідомляв "Апостроф", українські експерти розповіли про потенційну небезпеку від Білорусі для України.