RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

14 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Кримських татар звинуватять у захопленні влади в РФ - адвокат

Кримських татар, які проходять по справі "Хізб ут-Тахрір", російські влади 13 січня почнуть звинувачувати в насильницькому захопленні влади в РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Еміль Курбединов.

"Насильницьке захоплення влади в Росії (ст. 278 КК РФ) - саме цю статтю з завтрашнього дня почнуть застосовувати проти всіх кримських татар, мусульманів, яких звинувачують в участі у Хізб-ут Тахрір", - написав він.

Адвокат також додав, що стаття передбачає від 12 до 20 років позбавлення волі.

"Ви уявляєте собі - жили собі кримські мусульмани, кримські татари і раптом стали росіянами-терористами і їх ще звинуватили в захопленні влади в Росії!", - зазначив Курбединов.

Також про це написала у своєму Facebook дружина одного з обвинувачених.

Нагадаємо, 12 травня 2016 року в окупованому Бахчисараї були затримані четверо кримських татар: Зеври Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. ФСБ підозрює їх в участі в міжнародній ісламській політичній організації "Хізб ут-Тахрір". Взимку 2015 року в окупованому Севастополі були заарештовані Руслан Зайтуллаєв, Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваїтов і Нурі Примов.

Представники "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про 10 випадків смерті ув'язнених у СІЗО окупованого Сімферополя через ненадання своєчасної медичної допомоги.