RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​У Росії розповіли про підготовку Путіним до великої війні проти України

Росія повним ходом готується до повномасштабної регіональної війни. Найімовірніше, що війська РФ готуються до нових боїв в Україні.

Таку думку висловив російський військовий експерт Павло Фельгенгауер в інтерв'ю Online.ua.

Він звернув увагу на навчання "Захід-2017", які передбачають розгортання особового складу недавно відтвореної 1-ї Гвардійської танкової армії Західного військового округу на території Білорусі. Експерт висловив припущення, що в зазначених навчаннях візьмуть участь до півмільйона людей.

"Для Сирії це багато. Для Прибалтики — багато, і було б самогубством проти Заходу так щільно концентрувати війська, які можуть бути розстріляні як армія Саддама Хусейна в Іраку. Залишається тільки України", - говорить Фельгенгауер.

При цьому експерт уточнює, що сама масштабна війна може не відбудуться, однак підготовка до неї йде.

"Контрольний термін тут 15 серпня 2017 року. Тоді закінчується будівництво залізниці, яка йде в обхід України. Це дозволить перекидати танкові сили з Центрального військового округу РФ в Південний", - говорить Фельгенгауер, відзначаючи, що мобільність російських військ сильно залежить від залізниці.

"Серпень — гарний час для початку великої війни. Але це, само собою, не означає, що великий регіональний конфлікт почнеться у серпні 2017 року", - підкреслив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше про загрозу початку Росією нової регіональної війни заявляв політтехнолог Тарас Березовець.