RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Перестрілка в Княжичах: Луценко розкрив деталі розслідування

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що після розслідування перестрілки між співробітниками поліції в Княжичах, керівництву спецоперації може бути пред'явлено серйозне звинувачення.

За словами генпрокурора, підозру можуть пред'явити по ст. 115 КК (Умисне вбивство).

"Пройшов ряд слідчих дій, які дозволяють нам говорити про уточнення підозри керівникам цієї операції... У них у всіх зараз є службова недбалість, яка призвела до особливо тяжких наслідків у вигляді загиблих. Але після експертиз воно може бути уточнено, в тому числі пред'явленням статті 115 – "вбивство", - повідомив Луценко.

Також він розповів про те, що у слідства є факти подвійного пограбування будинку, біля якого сталася перестрілка. За словами генпрокурора, один раз грабіж скоїли злочинці, а в другій – правоохоронці. Разом з тим Луценко не уточнив, співробітники якого з підрозділів могли це зробити.

Він зазначив, що розслідуються також події, які сталися під час затримання банди грабіжників на околицях Києва.

Нагадаємо, заступник голови Національної поліції України Олександр Акуленко повідомив, що за підсумками розслідування трагедії, до відповідальності будуть притягнуті щонайменше 20 поліцейських.

Як повідомляв "Апостроф", батько одного з убитих поліцейських розповів про результати власного розслідування трагедії в Княжичах.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна".