RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Українське питання: в Росії оцінили ймовірність масштабного вторгнення Путіна на Донбас

В даний момент Володимир Путін сподівається домовитися з Дональдом Трампом по ряду питань (так звана "велика угода"), тому Кремль не буде активізувати масштабні бойові дії на Донбасі.

Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін в ефірі Espreso.TV.

"Зараз у РФ грошей мало, дипломатичні ресурси виснажені, імідж і витрати процесу формування "Новоросії" немає, немає ні людських, ні військових, ні навіть грошових ресурсів для серйозного конфлікту ДНР з Україною на Донбасі", - говорить Орєшкін.

При цьому політолог додає: "Зрозуміло, що варто почати серйозні дії, як будуть введені нові санкції, буде посилено дипломатичний тиск. Це руйнує всі надії Путіна домовитися з Трампом. Він сподівається домовитися. У нього є вікно можливостей, і він хоче його використовувати".

За словами Орєшкіна, як тільки Путін почне нову масштабну ескалацію на Донбасі, для нього це вікно можливостей закриється.

"Основне завдання Кремля – не дозволити Україні реалізувати сценарій демократичного і економічного зростання. Псувати треба усіма силами: через ДНР, через диверсантів, через пропаганду. При цьому прямого масованого взаємодії (з бойовиками ДНР-ЛНР – ред.) Путін дозволити собі не може", - підкреслив Орєшкін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський журналіст Олександр Невзоров розповів, які біди бойовики Донбасу принесуть РФ.