RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Влада в РФ розхитується: аналітик оцінив ймовірність масових протестів у Росії

Настрої в російському суспільстві непередбачувані, тому повністю виключати ймовірність масових протестів не можна.

Про це розповів російський історик і політолог Валерій Соловей в інтерв'ю виданню Бізнес ONLINE.

Коментуючи ймовірність революції в РФ, Соловей сказав: "Це буде видно ближче до осені, навіть швидше восени. І багато залежить від можливості проведення самої кампанії, від загальної соціальної, політичної та економічної динаміки".

Показовим прикладом історик називає скандал, який виник навколо передачі під контроль РПЦ Ісаакіївського собору в Санкт-Петербурзі. Багато активістів, громадських діячів, журналістів і жителів міста були незадоволені таким рішенням влади, влаштовуючи масові акції: "Це говорить про те, що протест можливий і можливий на несподіваному ґрунті. І що він призводить до дуже цікавих і вкрай важких для влади наслідків".

"У Петербурзі на тлі цих подій стався просто крах рейтингу влади. Кажуть, що він одразу звалився на чверть. А адже ніхто нічого подібного не очікував. Думали, що петербуржці проковтнуть і це теж", - зазначив Соловей.

"Я до того, що масова динаміка непередбачувана. І влада далеко не така сильна, як вона намагається представити. Вона далеко не все контролює. Вона розбовтується, йде серйозне внутрішнє розбалансування, постійні конфлікти всередині влади на всіх рівнях — регіональному, федеральному... Це все може призвести при певному збігу обставин до її паралічу, як це вже було в епоху пізнього СРСР", - підкреслив політолог.

Варто нагадати, що раніше Соловей передрікав масові протести в РФ у 2017 році через зниження рівня життя громадян.