RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

В Україні розгорається скандал навколо зникнення понад 100 картин відомого художника

Національна поліція розшукує вкрадені картини знаменитого українського художника Івана Марчука.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол.

За його словами, ще влітку минулого року митець планував показати свої твори на виставці в Італії. Своєму агенту Марчук передав 101 картину. Однак з тих пір ні виставки, ні своїх витворів художник так і не побачив. До того ж, з вересня 2016 року агент перестав відповідати на дзвінки.

"Озвався на початку січня, коли відчув, що Майстру радять звернутися до правоохоронців. Риторика не змінилася, але з’явилися нотки погроз: "Я витратив гроші на проекти, повернеш», а на питання митця: "Де картини?" ,- заявив: "Там, де й повинні бути, в Іспанії. Тобі виставка потрібна чи картини? Я їх вивіз через Польщу і під загрозою смерті не скажу адресу". Стало зрозуміло, що шулер тягне час", - повідомив Апостол.

Він також розповів, що агент знайомий з художником більше 10 років, але в тісний контакт увійшов з ним в останній рік. Використовуючи ім'я художника, підозрюваний у крадіжці картин мистецтвознавець виманював у забезпечених людей гроші нібито на проекти до ювілею Марчука. Але при цьому всі святкові заходи організовували зовсім інші люди за свій кошт.

Іван Марчук - український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Шевченка. У 2007 році потрапив до рейтингу 100 найвизначніших геніїв сучасності за версією газети The Daily Telegraph.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні розкрили велику крадіжку іноземних картин.