RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Змусили копати могилу: Чубаров розповів про викрадення ФСБ кримського татарина

Викраденого в окупованому Криму співробітниками Федеральної служби безпеки РФ кримського татарина Еміля Мухтеремова змусили копати собі могилу. Про це повідомив глава меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці в Facebook.

"ФСБ-шники вивезли Еміля Мухтеремова в поле неподалік від селища Зибине Ічкінского району та змушували копати яму, погрожуючи його в неї закопати. Потім ФСБ-шники поїхали, залишивши Еміля у зазначеному місці", - написав Чубаров.

Раніше про затримання в Феодосії ФСБ Росії Мухтеремова, повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв з посиланням на Абдуллаха Якубова.

"Він зі своїм другом вийшов з банку, де був по роботі, обидва вони сіли в машину, до якої підбігли четверо, відкрили його водійські двері, пред'явивши посвідчення співробітників ФСБ, вивели його з машини, посадили в свій автомобіль" Нива "і відвезли в відділення ", - написав Якубов в Facebook.

Через деякий час Емілю вдалося зателефонувати своєму другу і повідомити, що він у відділенні ФСБ міста Феодосії. Потім зв'язок з викраденим перервалася.

Нагадаємо, 13 березня українських правозахисників Ольгу Скрипникову і Володимира Чекригіна було затримано співробітниками ФСБ РФ в нейтральній зоні на пункті пропуску "Каланчак" на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.