RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Волонтери Bellingcat показали скупчення техніки бойовиків під Алчевському: опубліковано фото

Міжнародна незалежна розслідувальна група Bellingcat проаналізувала опубліковані у соцмережі фото військової техніки бойовиків, розміщеної біля селища Бугаївка Луганської області.

Доповідь опубліковано 17 березня на сайті групи.

На основі аналізу супутникових знімків від Digital Globe, зроблених 15 березня, зазначається, що Бугаївка та її околиці знаходяться в межах узгодженої Мінськими домовленостями лінії відведення важкої військової техніки, а наявність танків бойовиків на її території є порушенням угоди. За даними Bellingcat, влітку 2015 року на цьому місці бойовиками був створений військовий навчальний центр.

На супутникових знімках в цьому районі видно танки і буксирувані гаубиці. Про наявність військової техніки в цьому районі також неодноразово повідомляли спостерігачі ОБСЄ. У звітах ОБСЄ зазначено, що тільки присутність гаубиць під Бугаївкою розглядається як "порушення лінії відведення", в той час як наявність танків класифікуються як "зброя за межами лінії відведення, але не на місці дислокації".

За оцінкою Bellingcat, більше 30 одиниць досліджуваної техніки – це танки, а близько 20 об'єктів, ймовірно, є гаубицями D30. Танки в районі Бугаївки документуються аж до останньої супутникової зйомки, зробленої 15 березня 2017 року.

Як повідомляв "Апостроф", волонтери InformNapalm розповіли про використання бойовиками на Донбасі російської переносної станції наземної розвідки ПСНР-8 "Кредо-М1".

За матеріалами "Кореспондента"