RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Вбивство Вороненкова - це сигнал соратникам Путіна - журналіст

Вбивство колишнього російського депутата Дениса Вороненкова в Києві - це показова страта, яка адресована потенційним перебіжчикам, які поки є "переконаними" соратниками президента РФ Володимира Путіна. Про це написав український журналіст Віталій Портников у колонці на "Еспресо".

За його словами, вбивства "системних" фігур у Києві відбуваються не як усунення конкурентів, помста або випадковість, а спеціально оформляються Кремлем як показова страта, оскільки в ситуації все більшого ослаблення путінського режиму перебіжчиків може бути все більше і більше.

"І цим перебіжчикам потрібно продемонструвати - нехай не розраховують на безпеку, якщо відіб'ються від зграї", - зазначив Портніков.

Він підкреслив, що другий важливий сигнал може бути адресований не перебіжчикам, а соратникам російського президента.

"Сім'я Вороненкова в Москві була відома своєю близькістю - справжньої чи уявною - до радника президента Росії і куратора українського напрямку в адміністрації президента Владислава Суркова. Вороненков жодного поганого слова про колишнього товариша не сказав. Більш того, наполягав, що Сурков не був прихильником анексії Криму, що рішення, яке рано чи пізно може призвести до судового процесу над військовими злочинцями, брав особисто Путін", - пише журналіст.

У такій ситуації, на думку Портникова, Путін і його соратники з спецслужб хочуть, щоб відповідали за скоєне усі разом.

"А ще краще - разом з усіма росіянами. Як Гітлер, який хотів відповісти разом з усіма німцями. Тому що тільки ця колективна відповідальність - шанс уникнути справедливого суду", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, сьогодні, 23 березня, в центрі Києва біля готелю "Прем'єр палас" було вбито колишнього депутата Державної думи РФ Денис Вороненков, який раніше дав свідчення Генеральній прокуратурі України у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Всі подробиці про вбивство колишнього російського депутата Дениса Вороненкова читайте у онлайн-трансляції "Апострофу".