RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

​Бійня в Чечні: ЗМІ дізналися нові подробиці нападу на військову частину Росгвардії

За останніми даними, бойовики, які 24 березня влаштували напад на військову частину Нацгвардії РФ в Чечні, були на "ваххабітському" обліку.

Про це пише РБК, посилаючись на власні джерела.

Видання стверджує, що під час нападу військові були без зброї, оскільки в 18:00 вони здавали його в камеру зберігання. Таким чином, при нападі чергові на КПП повинні були зв'язатися з командиром підрозділу, а той у свою чергу відкрити збройову кімнату. Джерела РБК розповідають, що під час нападу чергові просто спали.

Уточнюється, що бойовики вбили на КПП сплячих чергових, відібравши у них зброю. Стрілянина почалася вже між нападниками і патрульними на території частини. ЗМІ пишуть, що один з військових намагався зв'язатися з черговим, а інший рядовий навіть подзвонив в сусідню військову частину, щоб повідомити про напад, але там йому не відразу повірили.

За даними джерел, всього на військову частину напали 8 осіб – шестеро були вбиті, а двом, які "стояли на шухері", вдалося втекти. При цьому одного з них спіймали. Співрозмовники також пояснили, що раніше деякі з бойовиків брали участь у будівництві військового містечка, тому добре знали територію частини.

Як повідомляв "Апостроф", в результаті нападу загинули 6 військових і 6 бойовиків. Пізніше ЗМІ звернули увагу, що нападники могли бути розстріляні.