RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зігрівав своїм теплом під крижаним дощем: у лісі під Дніпром 10-річний хлопчик урятував батька

У Дніпропетровській області 10-річний хлопчик врятував батька в лісі від холоду, коли чоловік знепритомнів.

Про це повідомляє "Сегодня".

Це сталося у Павлограді: чоловік із сином пішли до лісу кататися на санках. Там батькові стало зле – він знепритомнів. Артем – так звати хлопчика – спочатку спробував тягти батька додому на санчатах, але вони зламалися. Потім він кинувся до найближчих будинків, але на допомогу ніхто не вийшов. До того ж у хлопчика сів телефон.

Лише після 9-ої години вечора, коли мама Артема повернулася додому і побачила, що ні чоловіка, ні сина немає вдома, почалися пошуки. Поліція, кінологи, родичі стали прочісувати ліс – надворі вже було темно, йшов дощ.

Хлопчика та його батька знайшли у лісі, повідомляє прес-служба ГУНП України у Дніпропетровській області. Вони пробули на морозі майже 12 годин – Артем лежав на грудях свого батька та зігрів його.

Поліцейські одразу викликали "швидку" та надали чоловікові першу медичну допомогу - на дитину правоохоронці одягли теплу куртку та спробували заспокоїти. Обох було доставлено до лікарні: зараз життю Артема нічого не загрожує.

Стан здоров'я батька хлопчика спочатку був тяжким, але вже самостійно дихав. Вранці зовсім у ясній свідомості було виписано додому. За словами лікарів, ні на руках, ні на ногах чоловіка ступені обмороження не було, а лише загальне переохолодження.

Раніше ми повідомляли, що в Києві співробітники ДСНС врятували життя жінці, яка пішла на озеро кататися на ковзанах і провалилася під лід.