RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Перемога Джамали на Євробаченні-2016: росЗМІ влаштували істерику через провал Лазарєва

На російському телебаченні обурюються у зв'язку з виграшем української співачки Джамали на пісенному конкурсі Євробачення-2016.

Дебати відбулися в ефірі російського каналу "Росія 1" за підсумками конкурсу.

Потрібно відзначити, що представник Росії на Євробаченні Сергій Лазарєв назвав перемогу Джамали заслуженою і привітав її. Не приплітати до перемоги Джамали політику закликав також телеведучий Отар Кушанашвілі.

"Але наш Сергійко, звичайно, був кращим", - заявив він.

Втім, більшість виступаючих звинуватили суддів на конкурсі в політичній упередженості. Зокрема, невдоволення росіян викликало те, що вперше на конкурсі спочатку оголошували результати голосування професійного журі, а не телеглядачів, хоча результати голосування журі вже кілька років є невід'ємною частиною оцінок конкурсантів.

Всі присутні неодноразово підкреслювали, що за Лазарєва більшість голосів віддали люди, а журі було політизованим.

"Кваліфікація (журі) питання суперечливе, воно не стільки кваліфіковане, скільки політизоване", - заявив один з ведучих Євробачення Дмитро Губернієв.

Він також заявив, що було відчуття, що деяким членам журі "наступив на вухо ведмідь", оскільки в більшості випадків Лазарєву давали "жалюгідні два бали".

"Професійне журі повинно було виділити когорту фаворитів, і не зарахувати Лазарєва до неї було зовсім неможливо... Не повинні худради вирішувати долю мистецтва, причому з політичних причин", - підкреслив Губернієв.

"Факти вперті, Росія, Сергій Лазарєв виграв телеголосування всієї Європи. Це перемога", - заявив супроводжуючий Лазарєва співак Філіп Кіркоров.

"Ніякого професійного журі там немає, це все було зроблено, щоб не дати нам перемогти", - кричали в студії.

Зазначимо, що при оголошенні переможця, ведучі телеканалу воліли не згадувати про історичний контекст пісні "1944", з якою Джамала перемогла, і яка присвячена депортації кримських татар після Другої світової війни з вини Радянського Союзу. Вони заявили, що пісня Джамали "присвячена долі близьких родичів".

"Тут у Європі сприймають композицію в більш широкому контексті, адже в наші дні Європа переживає серйозну кризу з біженцями", - заявив ведучий.

Як повідомляв "Апостроф", Джамала перемогла на пісенному конкурсі Євробачення-2016.