RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Соцмережі обурені нацистською реакцією "Свободи" на перемогу Джамали на Євробаченні-2016

Користувачі соціальних мереж жорстко розкритикували представників партії "Свобода", які відзначилися нацистськими заявами у зв'язку з перемогою на Євробаченні-2016 представниці від України, кримськотатарської співачки Джамали.

Гнів користувачів викликали, зокрема, члени ВО "Свобода" Ірина Фаріон та Ігор Токовенко.

"Євробачення остаточно перетворилось на мультикультурний фарс. "Корінна українка" Сусана Джамалудінова, перемігши в національному відборі шляхом фальсифікації, так само перемогла і на "європейському" конкурсі, щоб продемонструвати дві речі: Україна - не для українців, а ЄС - з нами. Вибори на окупованому Донбасі взамін на вибір "українки" Джамалудінової. Радіймо і танціймо на своїх могилах! Комісари вкотре надурили нас. Бо думати треба своєю головою, а не телевізором, товариство", - написав у своєму Facebook Токовенко.

Фаріон перепостила цей пост і багатозначно процитувала одного з ідеологів українського націоналізму.

"Чи справді вічно тяготітиме над Україною це прокляття демократичного вирівнювання нації по найнижчим типам - і людей, і ідей", - написала вона, мабуть, намагаючись образити Джамалу.

У соцмережах рішуче засудили таку реакцію.

"У мене з цього приводу вже досить нервове питання: у нас взагалі закони працюють? За розпалювання міжнаціональної ворожнечі і сепаратизм у нас карають?? ... І так, вважаю справою честі КОЖНОГО адекватного громадянина цієї країни плювати в морду КОЖНОГО свободівця і тикати в запльовану пику цим скріном. І нехай обтікають, бидло совкове", - обурюється користувач Катерина Золотарьова.

Як повідомляв "Апостроф", на пісенному конкурсі Євробачення-2016 в Стокгольмі 14 травня здобула перемогу представниця України, кримськотатарська співачка Джамала.

У соціальних мережах висловили захоплення з приводу статті в британському виданні The Guardian, в якій говориться про підсумки "Євробачення-2016".