RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Російський режисер розповів про зомбі-комедію "Кримнаш": опубліковано відео

Російський режисер Василь Сігарєв розповів про те, як зробив короткометражну комедiю про "кримнашистiв".

Про це Сігарєв розповів в інтерв'ю "Медузі".

"У мене є короткометражка "#Кримнаш" — начебто й політичне висловлювання, а начебто й ні. Коли починаєш тягнути політику у творчість, нічого хорошого зазвичай не буває", — зазначив режисер.

"Для мене це комедія", — додав він і погодився з тим, що це зомбі-комедія.

"Я просто побачив матеріал і не зміг пройти повз. Моя мама привезла диск з Криму, попросила включити, подивитися, як вона з'їздила на екскурсію. Я почав з нею дивитися і просто уржався. Для мене це — пустощі, жарт. Нічого більше. Це навіть не позиція, тобто позиція там є, але я її не випинаю", — розповів режисер.

"Коли фільм показували на ММКФ у минулому році, і половина глядачів прийшли з георгіївськими стрічками, я подумав: "Напевно, будуть бити після фільму". Але, ні, їм сподобалося. Навіть є одна рецензія глядацька — з того боку. Пишуть, що до цього я знімав погане кіно, а тут нарешті прозрів і зняв хороше. Мені подобається висловлювати свою позицію не з дулею в кишені, а так, щоб кожен зміг зробити свій висновок", — пояснює Сігарєв.

Відео з його фільмом опубліковано на YouTube.

"Після відомих подій мама у мене раптом вирішила, що тепер в Крим можна нарешті поїхати. Вона щиро вважала, що раніше туди потрапити було неможливо. У результаті її довелося в терміновому порядку евакуювати в Москву, оскільки виявилося, що там ніде не приймали картки. А вона, наплювавши на добру традицію возити гроші, зашивши в труси, поїхала, як біла людина, з карткою. Власне все, що вона встигла, — з'їздити на якусь божевільну екскурсію, де їх постійно знімали на камеру, щоб потім продати диски. З цього диска і змонтований фільм. Я так сміявся, коли це дивився, що вирішив неодмінно щось з цього зробити", — цитують слова режисера в коментарі до відео.

Як повідомляв "Апостроф", в ефірі програми "Місце зустрічі" на російському пропагандистському каналі НТВ російський журналіст Орхан Джамаль поставив на місце прихильників президента РФ Володимира Путіна і "Кримнаша".