RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Святу 8 березня пора повернути його актуальне значення – соціолог

Свято 8 березня втратило своє первісне значення в Україні і вимагає певної трансформації. Про це у колонці на "Апострофі" пише Людмила Малес, доктор соціологічних наук.

Вона звертає особливу увагу на те, що питання, за які боролися жінки, так і не були вирішені. В суспільстві продовжує зберігатися нерівноправність між жінками та чоловіками. "Якщо рахувати не лише формально оплачувану роботу, а ще другу зміну – обслуговування будинку, а ще третю – догляд за дітьми, немічними, то набігає великий розрив у кількості годин щоденної роботи", - вважає Малес. При цьому, зазначає соціолог, зберігається розрив між оплатою традиційної жіночої та чоловічої праці.

Малес зазначає, що вплив на ставлення до 8 березня в країні має і комерція. Торговці сприймають його як додаткову можливість продати якомога більше товарів та послуг. "Щорічно вражає кількість реклами напередодні 8 березня. Акції, розпродажі – наша торгівля не упустить таку можливість. Тому традиція святкування, як у нас, підтримується ще економічно", - говорить вона.

Докладніше про те, як з роками змінилося розуміння 8 березня, читайте в колонці експерта на "Апострофе".