RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Чак Беррі помер: чим запам'ятався легендарний музикант

Легендарний американський рок-музикант, співак і автор пісень Чак Беррі, який помер у США у віці 90 років, запам'ятається своєю творчістю, яка стала відомо в тому числі і завдяки використанню у знаменитих фільмах.

Беррі по праву називали одним із засновників рок-н-ролу. У 2004 році він потрапив до п'ятірки серед півсотні найвеличніших виконавців усіх часів за версією відомого журналу Rolling Stone.

Як і багато хто, Беррі захоплювався музикою з самого раннього дитинства і не переставав займатися нею навіть коли одного разу потрапив у в'язницю. Свої перші гроші за виконання Беррі став отримувати в 1950 році під час виступів у клубах Сент-Луїса.

Хіти музиканта були настільки популярні, що їх кавер-версії виконували такі відомі гурти як The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Animals та інші.

Беррі згадується в тексті рок-групи Аліса "Знову в Америці".

Твори музиканта та уривки його концертів часто використовували у фільмах. У картині "Кадилак Рекордс" Беррі став одним з персонажів, а у фільмі "Аліса в містах" використовується уривок його концерту. Беррі також зіграв у фільмі "Назад у майбутнє". В одному з епізодів йому дзвонить його кузен Марвін і дає послухати гру Марті Макфлая, який грає його композицію "Johnny B. Goode".

А візитна картка фільму "Кримінальне чтиво" – танець твіст Джона Траволти та Уми Турман виконувався саме під пісню авторства Беррі.

Зірка музиканта є на Голлівудській "Алеї слави".

Під час свого 90-річного ювілею Беррі анонсував в 2017 році вихід свого нового альбому.

Як повідомляв "Апостроф", Чак Беррі помер у своєму домі в США. Лікарі, які прибули на місце, не змогли врятувати його життя.