RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Шум навколо знесення арки Дружби народів: у Нищука зробили нову заяву

Прес-секретар міністра культури України Юлія Даценко прокоментувала інформацію, що з'явилася раніше, про те, що в Києві замість Арки Дружби народів може бути поставлений пам'ятник воїнам-учасникам АТО.

"Арку Дружби народів наразі ніхто не збирається ламати. Ця тема потребує широкого громадського обговорення", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Даценко зазначила, що скульптурна композиція наразі є самою аркою і монументом під нею.

"Сьогодні очевидно, що саме цей пам'ятник чудово виглядатиме як приклад соціалістичного мистецтва в потенційному Музеї тоталітарних режимів (які є по всій Європі), саму ж арку ніхто не чіпає. Що ж буде поруч з нею - маємо різні ідеї від різних людей. Зокрема, є проект покійної Захи Хадід - "Будинок музики", були висловлювання, щоб на виконання указу президента про вшанування подвигу Героїв АТО монумент їм розмістити десь у центральній частині міста, і були люди, які, як приклад, вказували на місце біля Арки, також були ідеї розширити цей монумент на весь Пантеон Героїв, які в усі часи захищали суверенність України (серед них були б і ті, хто віддав своє життя на сході України). Знову-таки - щодо місця рішення не прийняте, бо необхідні широкі обговорення. Це все наразі - тема до ґрунтовної дискусії. Заголовки ж були спровоковані питанням в ефірі ток-шоу", - пояснила прес-секретар міністра.

Як повідомляв "Апостроф", міністр культури України Євген Нищук в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що наразі розглядається проект про встановлення в Києві замість Арки Дружби народів пам'ятника воїнам-учасникам АТО.

Інформація про знесення арки Дружби народів викликала бурхливі дискусії в соціальних мережах.