RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Влада Києва почала руйнувати стійкий пам'ятник: у мережі обурюються

У соцмережах бурхливо відреагували на руйнування пам'ятника чекістам у Києві в районі метро Либідська.

Найбільш активна реакція на демонтаж пам'ятника спостерігалася в користувачів Facebook.

"Ось це називається "демонтувати і передати до музею?" - написала куратор проекту Soviet Mosaic in Ukraine фонду Ізоляція Євгенія Моляр.

"Нащо взагалі ІНП (Інститут націнальної пам’яті, - ред.) починали цю тему з музеєм? Або вони реально не розуміли, що значить створення такого музею. Або спецом використали як відмазку і як прикриття від звинувачень у вандалізмі. Тепер ІНП взагалі умиває руки, вони говорять, що не мають відношення до того, що відбувається зараз на Либідській. Мовляв, це рішення голови РДА", - додала Моляр.

Також у соцмережах зажадали коментарів від директора ІНП Володимира В'ятровича.

"Volodymyr Viatrovych, Володя, а що це? Це тепер називається демонтаж? Я вважаю цей пам'ятник гидотою, але це важлива річ, і вона повинна стояти в музеї", - написав користувач Мітя Гурін.

У свою чергу В'ятрович у коментарях у Facebook заявив, що законодавство передбачає усунення цього пам'ятника з публічного простору.

"Спосіб усунення та його подальша доля вирішуються міською владою. Запитуйте саме там. Як і про музей", - повідомив директор ІНП.

Раніше мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю українському Радіо Вести заявив, що всі пам'ятники, які підлягають демонтажу згідно з законом про декомунізацію, будуть зібрані в одному місці, в тому числі пам'ятник чекістам.

Як повідомляв "Апостроф", заява міністра культури України Євгена Нищука про знесення Арки Дружби народів стало темою для бурхливого обговорення у соцмережах.