RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Знесення відомого пам'ятника в центрі Києва: журналіст потішив провокаційною ідеєю

Український журналіст Юрій Романенко жартома запропонував не зносити пам'ятник командиру Червоної армії Миколі Щорсу в Києві, а просто перейменувати його на честь лідера Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери.

Про це Романенко написав у своєму Facebook.

"Особливим цинізмом буде, якщо пам'ятник радянському Щорсу перейменувати на пам'ятник Бандері. Не знаю, чи їздив Бандера на коні, але пам'ятник дуже хороший, чого його зносити. І тоді і пам'ятник залишиться, і всі вороги втратять сон. Проспект Перемоги тільки треба буде перейменувати в "проспект Перемоги УПА", тоді композиція отримає архітектурну цілісність. Ти в'їжджаєш в Київ на проспект Перемоги УПА, а наприкінці його вінчає пам'ятник Бандері, а якщо на місце колишнього пам'ятника Леніна поставити ще пам'ятник Шухевичу, то тоді вже буде повністю закінчена архітектурна композиція", - жартує журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", у четвер, 7 липня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати ухвалили рішення про перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери.