RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вбивцею Шеремета виявилася жінка: опубліковано відео

У мережі з'явилося відео закладки вибухівки під автомобіль Subaru, при вибуху якого 20 липня в Києві загинув журналіст Павло Шеремет.

Відео, на якому видно, що вибуховий пристрій закладає жінка, опубліковано на YouTube Обозревателя.

На записах камер також видно, що з жінкою в парі працював і чоловік.

"Невідомий чоловік у 00 годин 22 хвилини (час зафіксувала камера спостереження) підходить до припаркованого автомобіля, присів біля водійської двері і підготував все для прикріплення вибухового пристрою - протер днище Subaru.

О 2 годині 33 хвилині чоловік і жінка йдуть у напрямку будинку, де жив Шеремет, - з вул. Ярославів Вал вниз на Івана Франка (по парній стороні) - на відстані близько 15 метрів один від одного. В руках жінки сумка або пакет - помітно, що ноша важка. Слідство вважає, що саме в ній була бомба.

О 2:38 бачимо, що двоє зустрілися, перекинулись кількома словами і розійшлися по різні сторони дороги. Чоловік став імітувати ходу людини, яка неабияк випила.

О 2 годині 39 хвилин чоловік йде вниз, а жінка в цей час зупиняється біля автомобіля Subaru, мабуть дістає з сумки/пакета вибуховий пристрій і закладає його під днище (в районі водійського сидіння), після чого йде. Процес закладання зайняв не більше хвилини.

За версією слідства, чоловік, котрий знаходився через дорогу, "страхував" жінку-кілера", - пише "Обозреватель".

Джерело видання розповіло, що місце в глибині двору, де зазвичай паркували Subaru, виявилося зайнятим мікроавтобусом з іногородніми номерами. Щойно автомобіль Притули поставили на вільне місце, бус виїхав. Чи було це випадковістю - поки невідомо. Однак перевіряється версія, що це було зроблено навмисно, для полегшення роботи кілерів - тобто змусити водія Subaru поставити автомобіль подалі від вікон, у зручному для закладання вибухового пристрою місці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній керівник оперативної секції у справах терактів Відділу з боротьби з Кримінальним тероризмом і вбивствами варшавської поліції, а нині експерт City Security Анджей Мрочек вказав на відео можливого винуватця загибелі журналіста Павла Шеремета.